Tijdens een moeilijke periode in mijn leven, met veel veranderingen, vreugde en verdriet, bleef ik last houden van een opgeblazen gevoel, een akelig opgezette buik en flinke winderigheid. Gênante klachten waar ik toch wel veel last van had. Toen raadde iemand mij Suzanne aan. Eerst was ik nogal sceptisch, maar met het idee: Wat heb ik te verliezen, ben ik er toch naartoe gegaan. De eerste keer was ik best nerveus, ik wist niet wat ik moest verwachtten, maar toen ik eenmaal de drempel over was, was daar niets meer van te merken. Ik heb genoten van de ontspannen en professionele behandeling, de fijne gesprekken en de hartelijke open persoonlijkheid van Suzanne. Bovendien ben ik volledig genezen van mijn bolle buik en winderigheid, een mooie plus zou ik bijna willen zeggen. Naar Suzanne gaan is een weldaad voor lichaam en geest!

Michiel

Na een paar maanden last van mijn darmen met lichaamsgeur en vermoeidheidsklachten te hebben was ik steeds opzoek naar hoe kan ik mijn darmen spoelen. En ondertussen gebruikte dagelijks de ontlasting zakjes Macrogol en Electrolyten het recept van de huisarts. Dat spoelen wist ik wel dat dat iets wat heel lang bestaat en oud is, toen ik klein was heb ik weleens van gehoord. Opeens zag een advertentie in een zondagskrant van een praktijk ergens in het Purmerend. En toen dag ik het moet ook hier ergens in de buurt zoiets zijn. Via google kwam ik bij Suzanne Na twee maal spoelen voelde ik me heerlijk lichter, en toen zegt Suzanne tegen me je kan je darm detox nemen volgens mij reageerde ik meteen ja .. dat ga ik wel proberen. De eerste en tweede dag was ik iets duizelig, wat hoofdpijn en moeheid. Ik heb veel geslapen. Nadat ik het meeste van de biofilm kwijt was de tweede dag werd het beter. De derde dag knapte ik echt duidelijk al op. En vandaag voel ik me ronduit fit, en dat is heel lang geleden! Heerlijk! De dag na een drie daagse kuur voel ik me beter dan ik me in maanden heb gevoeld. Ik zie, ruik, voel en denk helderder dan heel lang. Mijn buik voelt ruim en rustig. De darmen borrelen weer beter. Het heeft wonderbaarlijk goed voor me uitgepakt dusver en ik hoop dat de energie die het gegeven heeft blijft. Ik hoop dat de darmen daar ook goed op reageren maar ben momenteel erg tevreden al met het resultaat. De tip de maaltijden in 2 delen met extra water te nemen was een hele goede aanrader. De drie daagse was een mooi begin, wie weet herhaal ik deze kuur nog eens als ik me vermoeider ga voelen. Een aanrader, zeker! En vooral goed de tijd nemen en goed naar je lichaam luisteren om het juiste moment te kiezen.

Fadel

Ik ben sinds een paar maanden in behandeling bij Suzanne Pluim, en ik ben erg tevreden over de manier waarop ze te werk gaat. Ze begint met een grondige intake, waarbij ze zowel naar je voedingspatroon als naar je klachten kijkt. Ze trekt uit die intake de juiste conclusies en komt vervolgens met goede suggesties die meteen toepasbaar zijn. Mij raadde ze bepaalde voedingssupplementen aan die me goed bevallen. Wat ideeën over het belang van gezonde voeding betreft zitten we volledig op één lijn, en dat schept meteen een band. De manier waarop ze de darmspoelingen uitvoert, zowel vakkundig als intuïtief, bevalt me zeer. De laatste keer dat ik bij Suzanne was raadde ze me aan om een DarmDetox te doen. Dat is een manier om je darmen grondig te reinigen door middel van een kuur die 3, 6 of 9 dagen kan duren. Ik koos voor de driedaagse kuur. Het effect was boven verwachting, na die drie dagen was ik bevrijd van een enorme hoeveelheid ballast, ook emotioneel. Het was echt een gevoel van bevrijding, en ik zal deze kuur zeker nog een keer onder haar begeleiding herhalen. Tijdens de kuur was ze heel betrokken en steeds beschikbaar om mijn vragen te beantwoorden. Kortom, ik raad Suzanne van harte aan.

Anoniem

Suzanne, van harte bedankt!
Vorige werk heb ik van jou de 3daagse darmdetox van vitamunda incl 2 hoge darmspoelingen gekregen die jij als voorjaarskuur in de aanbieding had. Alles heeft me zeer geholpen. Ik voel me nu weer veel energieker gezonder en schoner en heb jou leren kennen als een enorm deskundige behulpzame en absoluut integere therapeut, naar wie ik graag toe ga.
Ik was aangenaam verrast door de lekkere smaken van de shakes van de vitamunda darm detox producten. En wat ook fijn was is dat ik wel wat gepureerd erbij kon eten (zoals smoothie, pap en notenpasta) om niet te veel af te vallen.
Dank ook nog eens voor je super snelle reactie op mijn vraag per sms tijdens de detox thuis.
Graag kom ik volgend jaar weer!

Bettina

…Ik heb Suzanne afgelopen najaar leren kennen . Haar voorgangster had ons doorverwezen naar Hoorn voor vervolgsessies omdat Suzanne met een gesloten systeem werkt in tegenstelling tot Nikki. Ik zag absoluut niet in waarom ik verder zou reizen als ik hier op fietsafstand zelfde doel zou kunnen bereiken. En… het is mij prima bevallen. De behandelingen worden rustig uitgevoerd. Ik heb mij daarom vanaf het eerste bezoek op mijn gemak gevoeld wat extra bijdraagt tot het loslaten. En er was volop ruimte voor gesprek, zeer boeiend. Suzanne bedankt.

Marjon

Ik heb bij Suzanne Pluim een aantal colonhydrotherapie behandelingen gehad. Dit heb ik gedaan op aanraden van vriendin die bij haar ook hele goede ervaringen heeft gehad. Al jaren had ik regelmatig last van obstipatie, maar ik wist niet goed hoe ik het moest verhelpen. Meer vezels eten, meer water drinken etc. Het heeft allemaal niet geholpen. Ik had al geaccepteerd dat hier niet veel aan te doen was. Nadat die vriendin van mij over de behandeling vertelde was ik in eerste instantie eerlijk gezegd wel sceptisch of dit wel iets voor mij zou zijn en het belangrijkste natuurlijk of het wel effect zou hebben. Ik kon me niet zo goed voorstellen dat een darmspoeling ervoor zou kunnen zorgen dat mijn stoelgang na jaren ‘ineens ‘ zou verbeteren. Toch heb ik besloten om het te proberen. Mijn eerste behandeling is heel goed bevallen. Ik had het gevoel dat ze aan alles had gedacht om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken. Ook wist ze veel over de darmen te vertellen. Suzanne legde goed uit hoe de behandeling in zijn werking ging en stap voor stap wat er zou gebeuren. Ook kon ik tijdens de behandeling op een soort van scherm zien wat er allemaal uit mijn darmen kwam. Ze werkt met een gesloten systeem , dus het was geurloos :-). Ik was zo verbaasd om te zien wat er nog uit kwam, wat al jaren vastzat en niet meekwam met de normale ontlasting. De behandelingen zelf vond ik eigenlijk heel ontspannend en ik vond het zelfs jammer dat het alweer klaar was 🙂 . Na de behandeling voelde ik me energiek en ‘schoon’. Hierna heb ik nog 2 behandelingen gehad bij Suzanne. Het werd me duidelijk dat de darmen zichzelf leegmaken, maar dat het blijkbaar toch niet helemaal op een natuurlijke wijze lukt. En dat dát allerlei consequenties kan hebben. Het kan geen kwaad om je lichaam op deze manier een handje te helpen. Sinds de behandelingen heb ik helemaal geen last meer gehad van obstipatie en moet ik ook veel regelmatiger naar de wc dan voorheen. Het resultaat van de behandelingen hebben mijn verwachtingen werkelijk overtroffen. Suzanne, dank je wel voor je persoonlijke aanpak en deze wonderlijke ervaring! Het heeft bij mij zo goed geholpen, ik kom zeker weer bij je terug.

To-Linh

De feitelijke darmbehandeling vond ik heel prettig, ook de massage die je gaf. En verder de voor- en nabehandeling zeg maar, heel zinnig. Het bijhouden van een voedingsdagboek werkt inzichtelijk. (Ik denk dat ik dat in mijn geval eens voor een maand bijv. moet doen, voor een beter beeld.) En je aanbod het boek mee te nemen heb ik erg op prijs gesteld.

Najma

Onlangs een detoxkuur gedaan i.c.m. Innerwave supplementen en colontherapie. Zowel de colontherapie (die op een open en natuurlijke manier werd verzorgd door Suzanne) en de detoxkuur i.c.m. de supplementen is me ontzettend meegevallen en heeft me veel opgeleverd. Mij bewust gemaakt van het belang van een gezond darmstelsel en het effect dat voeding heeft op mijn lijf. Ik heb Suzanne ervaren als een integere en behulpzame therapeut die me weer een stapje verder heeft geholpen. Bedankt Suzanne. groet, Monique Tervoort

Monique

Suzanne, bedankt voor de heerlijke en intensieve behandeling!!! Het was fascinerend!! De gesprekken waren heel leerzaam! Ik kom heel snel weer op bezoek!

Joop

Afgelopen winter ben ik een aantal keren voor een darmspoeling bij Suzanne in de praktijk geweest. De eerste keer wat aarzelend, zo van …wat kan ik verwachten….en…. een beetje eng vind ik het wel. Dat gevoel bleek echter helemaal niet nodig te zijn want Suzanne stelt je door haar vriendelijke en rustige benadering direct op je gemak. Ook de spoeling zelf bleek rustig en zachtjes te gaan waardoor de behandeling totaal niet onprettig aanvoelt. Door deze behandeling werken mijn darmen nu veel gelijkmatiger en voelt mijn buik niet meer gespannen. Een cadeautje voor jezelf én voor je darmen deze behandeling!

Linda

Ik ken Suzanne van de basisschool waar onze kinderen zitten en kwam er, per toeval achter dat zij zich bezighield met voeding en de effecten hiervan op ons lichaam. Daar ik altijd wel met mijn gewicht en gezond eten bezig ben was ik gelijk geïnteresseerd.
Mijn ervaring is dat ze kijkt wie ze voor zich heeft en wat om te beginnen haalbaar is voor jou, in jouw situatie.
Ze geeft geen ellenlange lijsten met boodschappen mee, maar kijkt vooral naar wat al goed is en stuurt hierin bij.
Het waardevolste wat ik heb geleerd is om creatiever met eten om te gaan, heerlijk eten alsvanouds maar wel met meer balans en een hogere voedingswaarde. Ik dacht zelf dat ik mezelf veel moest ontzeggen, terwijl ik nu achter ben dat het vaak aan het soort product ligt of aan de combinatie die ik wr in het verleden mee maakte. Ik heb geleerd goed te luisteren naar wat mijn lichaam aangeeft en daarop te anticiperen!

Kavita

Suzanne heeft mij gecoacht bij de Innerwave Detox kuur. Haar persoonlijke aanpak was erg fijn zij heeft mij gestimuleerd om het vol te houden. Met praktische tips vanuit eigen ervaringen en haar kennis van voeding heeft zij advies op maat gegeven. Met lekkere recepten van soepen en smooties en met tips om goed ik mijn energie te blijven, voor mezelf te zorgen, rust te pakken met een gezin en baan. Ik heb de kuur gevolgd terwijl ik gewoon aan het werk was, dat was wel zwaar en maar met de coaching van Suzanne goed te doen! Na de kuur voelde ik mij lichter en was ik van mijn suiker –en koolhydratenverslaving af. En dat is erg fijn. Hierdoor is het makkelijker om gezond te blijven eten.

Yildiz