Over mij

Orthomoleculair darmtherapeut

Mijn naam is Suzanne Pluim. Ik ben gediplomeerd colonhydrotherapeut, darmtherapeut, orthomoleculair epigenetisch therapeut, trainer hormoonfactor, natuurvoedingsadviseur, detox coach en access bars facilitator. Ik vind het leuk om mijn kennis te blijven ontwikkelen met nieuwe cursussen en boeken en daarnaast hou mezelf op de hoogte van de laaste ontwikkelingen op mijn vakgebeid. Voor een up to date overzicht van mijn cursussen en opleidingen verwijs ik naar mijn linkedin profiel.

Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van voeding en gezondheid.

Enkele jaren geleden had ik een burn-out; alles was te veel en ik was zo ontzettend moe. Ik had me laten testen op een trage schildklier, maar daar kwam niks uit. Toen heb ik besloten om drastisch mijn voeding om te gooien, hormoonfactorstyle, dat wil zeggen geen suiker (wel natuurlijke suikers zoals fruit), geen gluten en geen lactose. Nu dronk ik al nooit melkproducten, dus dat was niet echt een omschakeling. Maar geen gluten was wel even zoeken. Ik begon met speltbrood, maar uiteindelijk heb ik dat ook eruit gegooid omdat ik dan toch nog vermoeid was na de maaltijd. Het veranderen van mijn voeding heeft me zo veel goeds gebracht en ik vond het allemaal zo interessant, dat ik besloot mijn functie als applicatie ontwikkelaar achter me te laten en mijn hart te gaan volgen. Andere mensen helpen in hun zoektocht naar een gezonder en vitaler leven.

Tijdens mijn opleiding trainer hormoonfactor kwam ik erachter dat ik wel degelijk een trage schildklier had, maar dat de huisarts niet prikt naar T3 (actief schildklierhormoon) maar alleen naar T4 (inactief schildklierhormoon). En je lichaam maakt altijd een behoorlijke voorraad T4, maar als dat niet wordt omgezet naar T3 heb je er niks aan.

Omdat ik het gevoel had dat mijn darmen niet optimaal functioneerden ben ik gaan detoxen met het pakket van innerwave onder begeleiding van Astrid te Winkel. En dat was zo’n bijzondere en inspirerende ervaring. Ik heb nog veel meer respect en dankbaarheid voor voeding gekregen en inzicht in mijn manier van niet willen voelen en dan maar gaan vullen. Ik heb letterlijk al mijn oude shit losgelaten. Daarmee was ik ook meteen een paar kilo kwijt, ook al was dat niet mijn doel. Het was voor mij echt een reset. Mijn huid straalde en ik voelde me on top of the world. Deze geweldige ervaring was voor mij dan ook de reden om de detox opleiding en opleiding tot colon hydrotherapeut te gaan doen zodat ik dit ook aan anderen kon doorgeven. Ik heb bovendien bij Astrid een ontlastingsonderzoek gedaan omdat ik het vermoeden had dat ik candida had. En wederom klopte mijn vermoedens en het laatste puzzelstukje viel op zijn plek.

Ik wil jou nu graag adviseren en inspireren naar een uitgebalanceerde en gezonde leefstijl. Geen dieet, geen honger lijden, maar volop genieten van al het lekkers wat moeder natuur ons te bieden heeft. Ik kies voor verse, onbewerkte, eerlijke en eenvoudige voeding waarbij mens, plant en dier met respect worden behandeld. Door de juiste voeding breng je je hormonen weer in balans en zit je weer lekker in je vel, energiek, stralend, happy en gezond. Ik ga voor de gouden 80/20 regel, als je voor 80% gezond leeft, dan kan je lichaam die 20% makkelijk aan. Je kan de detox daarbij ook gebruiken als reset en vanuit daar verder gaan met je gezonde leefstijl.

Niet alleen wat je eet is belangrijk maar ook hoe je dit verwerkt en opneemt. Daarvoor is een schone darm van belang. Darmspoelingen zijn hiervoor een heel goed middel. Want je kan nog zo gezond eten, maar als je darmen er niks mee kunnen, heb je er nog niks aan. De meeste mensen schrikken als ik over hoge darmspoelingen begin en hebben er een raar beeld van onder andere door een bepaalde mevrouw van tv. Maar het is niks om bang voor te zijn en je hebt er zo veel baat bij.

Missie

Het is mijn missie om mijn medemens te ondersteunen bij het luisteren naar het eigen lichaam, dit doe ik onder andere door het reinigen van het lichaam met colonhydrotherapie, gezonde voeding en een stukje bewustwording. Ieder mens is uniek en er is niet één juiste manier die iedereen beter kan maken, maar je lichaam geeft je wel duidelijk aan wat voor jou werkt.

Visie

Ik werk vanuit een holistische visie en zie de mens als één geheel. Je lichaam, je emoties, je gedachten en je sociale omgeving zijn gebieden die allemaal met elkaar verbonden zijn en deze kunnen niet los van elkaar gezien worden. Als op het ene niveau iets gebeurt, heeft dat effect op de andere niveaus. Mijn behandelingen gaan uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Balans

Alles staat en valt met de juiste balans en dit kan je op alle vlakken doortrekken. Ons lichaam laat het ons weten als er iets niet in balans is in de vorm van een symptoom of klacht. Als je te lang doorloopt met klachten en symptomen slaat de weegschaal door en word je ziek. Ik wil jou helpen met het zoeken naar de juiste balans.