Het belang van gezonde voeding

Goede voeding doet veel meer dan het lichaam voorzien van de brandstoffen die het nodig heeft. Goede voeding bevat alle moleculen die direct of indirect worden gebruikt bij de vele reguliere, verdedigings-, herstel- en andere processen in het lichaam.

Vaak is een voortdurend tekortschietende voeding een belangrijke oorzaak voor een slechte gezondheidstoestand. De “normale” dagelijkse voeding bevat in onze tijd veelal wel de stoffen die nodig zijn als brandstof en bouwmateriaal, maar niet in voldoende mate en ook niet de vele andere stoffen die het lichaamssysteem nodig heeft om te kunnen functioneren. Door verkeerde voeding kan je ziek worden, net asl dat een auto niet rijdt op verkeerde brandstof.

Onze leefomstandigheden zijn door de eeuwen heen veranderd. De achteruitgang van de dagelijkse voeding door milieuvervuiling en diverse verwerkingsprocessen, heeft onze gezondheid geen goed gedaan. Het kan soms leiden tot lichamelijke en geestelijke aandoeningen. Uit onderzoeken blijkt dat erfelijkheid in de meeste gevallen niet de reden is voor ziektes, maar dat slechte en onregelmatige voeding veelal de oorzaak is. Door bewust om te gaan met de dagelijkse voeding, kunnen we voor een deel de eigen verantwoording oppakken.

Het verloop van een voedingsconsult

Aan de hand van jouw intake en voedingsdagboek gaan we samen kijken naar wat de beste voeding is voor jou. Doordat ik veel verschillende opleidingen heb gevolgd op het gebied van voeding kan ik mijn advies op maat maken. We werken stap voor stap en kijken naar wat mogelijk is voor jou.